Közlekedésbiztonság

2022.03.23. 08:01

A megyei motoros rendőrök készen állnak a tavaszi szezonra - két kamerát szereltek a vasparipáikra - galéria

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály alosztályvezetői parancsnoki szemlén győződtek meg arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek megyénkben a motoros járőrök.

kisalfold.hu

A tavasz beköszöntével megnő a forgalomban résztvevő motorosok száma. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feladatának tekinti a motoros közúti közlekedési balesetek megelőzését, ezért a szezon nyitányaként Halász Sándor rendőr alezredes és Varga Richárd rendőr alezredes a közúti ellenőrzések során kiemelt szerephez jutó – első és hátsó menetrögzítő fedélzeti kamerákkal ellátott – megyei járőrmotorok, illetve a határrendészeti területen szolgáló kétkerekűek műszaki állapotának és felszereléseinek szemléjét hajtotta végre.

 

A szolgálati járműveken elhelyezett modern technikai eszköz lehetővé teszi, hogy az egyenruhások a járőrszolgálat közben észlelt szabálysértéseket – az eljárás lefolytatásának céljából – menet közben rögzíthessék.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a személyi sérüléssel, esetlegesen halállal végződő közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében rendőreink fokozott figyelmet fordítanak az elkövetett szabálysértésekre és a szabályok ellen vétők arányos, ám szigorú szankcióra számíthatnak!

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában