12 évet is kaphat

2022.02.01. 16:40

Egy nap alatt kétszer gyújtogatott a férfi Mosonmagyaróváron

Azért gyújtogatott, mert nem tudott belenyugodni, hogy nem az övé lett elhunyt élettársa háza, akivel ráadásul korábban szakítottak.

kisalfold.hu

Forrás: Pexels

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 42 éves férfi, akit a gyújtogatással vádolnak, korábban egy mosonmagyaróvári családi házban lakott élettársával, szakításukat követően költözött el. Később a volt élettársa - aki a ház tulajdonosa volt -, elhunyt, azt kiskorú gyermeke örökölte, aki az ingatlant el is adta.


A férfi nem tudott belenyugodni a ház „elvesztésébe” és 2021 márciusában, a délelőtti órákban megjelent az egyébként elhagyott ingatlannál, és szándékosan felgyújtotta az udvaron összegyűlt hulladékot, babakocsit, ruhaneműket, bútorokat. Az udvaron meggyújtott szemét szabadon égett a háztól a szomszéd ház faláig. A helyszínre érkező tűzoltók akadályozták meg, a tűz továbbterjedését. Nélkülük a tűz átterjedhetett volna a szomszédos házra, ezzel veszélyeztetve az ott lakók testi épségét, életét.


Az elkövető még aznap délelőtt, pár utcára az előző helyszíntől egy 1 000 literes műanyag, fedeles hulladéktárolóban lévő szemetet is meggyújtott, ahol szintén a tűzoltók akadályozták meg a komolyabb következményeket a tűz gyors eloltásával. Beavatkozásuk nélkül a közelben parkoló járművek is lángra kaphattak volna.  


A büntetett előéletű vádlott ellen az ügyészség két rendbeli közveszélyokozás bűntette és rongálás bűntette miatt emelt vádat, vele szemben tizenkét évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.


A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában