Előadás jó tanácsokkal

2022.02.17. 17:58

Áldozatvédelmi fórumot tartanak a Soproni Rendőrkapitányságon

Február 22-én a Bűncselekmények Áldozatainak Világnapján lakossági fórumot tartanak a bűnmegelőzési szakemberek.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archívum

Amikor valaki áldozattá válik olyan ügyekben kénytelen intézkedni, amelyek nem mindennaposak az életében, ezért kevésbé gyakorlott bennük, illetve olyan lelki teherrel kell szembesülnie, amit nem tud egyedül feldolgozni, ezért jól jön ilyenkor a segítség.

 

- Abban az esetben, ha valaki kapcsolatba kerül valamilyen bűncselekménnyel, akkor fel kell dolgoznia ennek hatásait. A feljelentés megtételével sok esetben még nem ér véget a megpróbáltatás, az áldozatnak gyakran, az elszenvedett bűncselekménnyel összefüggésben felmerülhetnek érzelmi, anyagi és egyéb problémái is. Ugyanakkor fontos tudniuk, hogy nem hagyjuk őket magukra. Már a rendőrségi eljárás során segítünk abban, hogy a sértettek felvegyék a kapcsolatot a területileg illetékes Áldozatsegítő Szolgálattal. Itt - térítésmentesen - többek között felvilágosítást kapnak jogaikról, lehetőségeikről, jogi tanácsot adnak nekik, érzelmi támogatást nyújtanak, és krízishelyzet fennállása esetén azonnali pénzügyi segélyt biztosítanak – mondta el Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy a Soproni Rendőrkapitányság áldozatvédelmi referense.

 

- A február 22-én megrendezésre kerülő fórumunkra várjuk mindazokat, akiknek további, személyre szóló segítségre van szükségük ahhoz, hogy egy korábbi bűncselekmény, vagy vagyon elleni szabálysértés még fennálló nehézségeit közösen megoldjuk. Ugyanakkor, tapasztalataink azt mutatják, hogy sok esetben a bűncselekmények a megfelelő prevencióval megelőzhetők. Éppen ezért, azokat is várjuk, akik praktikus, jól alkalmazható tanácsokat szeretnének arról kapni, hogyan lehet az áldozattá válást elkerülni – folytatta a referens.

 

Minden érdeklődőt várnak 2022. február 22-én 16:00 órakor a Soproni Rendőrkapitányságon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában