Magyar rendszámú kisbusz, moldáv lövöldöző

2022.01.17. 21:29

Határőrökre lőtt egy embercsempész az osztrák határnál

A fegyveres embercsempészt továbbra sem találják.

kisalfold.hu

Migránsokat fogtak Szentpéterfa határában, Miközben egy menekülő fegyveres embercsempészt kerestek.

Forrás: Cseh Gábor / Vas Népe

Lövöldözés a határon, akciófilmbe illő TEK-es akció és egy kimondottan peches embercsempész: a vaol.hu beszámolója szerint így indult a hét Szentpéterfán. 

 

Mint írják, hétfőn reggel, valamivel 9 óra előtt kapták a hírt, hogy hatalmas a készültség Szentpéterfán, mivel egy embercsempész tüzet nyitott az osztrák határőrökre. A TEK is megjelent a faluban, a moldáv állampolgárságú lövöldözőt keresték. Később hivatalosan is megerősítették, hogy sorkatonákra lőtt egy embercsempész hétfő reggel a Monyorókerék/Eberau-Szentpéterfa határátkelőnél.

 

A beszámolók szerint, a katonák ellenőrzés céljából állították volna meg a magyar rendszámú kisbuszt, mikor annak sofőrje a gázra taposott. A járművet végül egy földúton sikerült feltartóztatni. A raktérben tartózkodó migránsok és az egyik embercsempész ekkor kiugrottak a járműből. A menekülő embercsempész Magyarország felé kezdett el futni és lövéseket adott le a katonák felé.

A rendőrség információi szerint 12 illegális menekültet fogtak el az akció során, akik afgán származásúnak vallották magukat. A járműben maradt moldáv állampolgárságú embercsempészt letartóztatták. Miközben nagy erőkkel keresték a lövöldözőt, egy másik embercsempész futott a rendőrök hálójába: egy moldáv embercsempész, autójának fedélzetén tizennégy, magát szír állampolgárnak mondó migránssal - számolt be a lap.

 

Felmerült, hogy a szökevény a szentpéterfai volt határőr laktanyában barikádozhatta el magát. A TEK körbezárta a laktanyát és az osztrákok is küldtek egy drónt, hogy segítsék az akciót. A rendőrség tájékoztatása szerint azonban nem bukkantak a 26 éves moldáv állampolgárságú fegyveres nyomára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában