Jelzett a szonda

2022.01.19. 19:54

A gyanú szerint ittasan okozott balesetet egy férfi Győrben

Az egyenruhások megyénk útjain 1079 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést az elmúlt 24 órában, amelyek során egy balesetet okozó járművezető esetében is pozitív értéket jelzett a műszer.

kisalfold.hu

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Szövetség utca és a Nagymegyeri út kereszteződésében, 2022. január 18-án 17 óra 55 perckor. Egy 59 éves győri férfi közlekedett személygépkocsival a Hédervári út felől, a Nagymegyeri út irányába. Haladása során a Nagymegyeri út kereszteződésében található forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzésénél elindulva, a lejtős útszakaszon autójával visszagurult és a mögötte álló gépjárműnek ütközött.

 

A szemle során a sofőrrel szemben az egyenruhások alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel érdekében előállították. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában