Kék hírek

2021.12.04. 13:34

Rendőrök segítettek a tűzben rekedt emberen Sopronban

Egy magatehetetlen embert menekítettek ki a házból.

Munkatársunktól

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy soproni családi házban történt tűzesethez elsőként a járőrök érkeztek ki, akik egy magatehetetlen embert menekítettek ki. Pócza László címzetes rendőr zászlós és Kóczán Bence Tamás őrmester november 28-án a reggeli órákban kapták az irányítóközponttól az utasítást, hogy azonnal menjenek tűzeset miatt egy családi házhoz. Amikor megérkeztek a helyszínre, látták, hogy a ház ablakaiból sűrű fekete füst gomolyog ki és az egyik utcafronti ablak mögött egy személy áll a párkánynak dőlve.

– Azonnal észleltük, hogy nagy a baj, ezért gyorsan kellett cselekednünk. Megpróbáltunk a házban rekedttel kommunikálni, de ő láthatóan sokkos állapotba került, a feltett kérdésekre egyáltalán nem reagált. Bence gyorsan visszament a rendőrautóhoz egy hosszított rendőrbotért, hogy azzal törjük be az ablakot – mondta el Pócza László.

– Odafigyeltünk arra, hogy nehogy sérülést okozzunk az üvegtöréssel az ott állónak, ezért a szomszédos ablak üvegét ütöttük be, majd a két szárnyat kifeszítve kinyitottuk. Amire sikerült, meg is érkeztek a tűzoltó kollégák, akik azon keresztül, megfelelő védőfelszerelésben másztak be és hozták ki a teljesen magatehetetlen embert, akit kórházba szállítottak. Mindeközben információt kaptunk arról, hogy valószínűleg rajta kívül más nem tartózkodik az ingatlanban, de természetesen ezt a tűzoltókkal közösen le is ellenőriztük – vette át a szót az őrmester. Hozzátette, fontos, hogy a társszervekkel segítsék egymás munkáját, hogy minél gyorsabban tudjanak segíteni egy bajbajutotton.

A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől kapott információink alapján hatósági eljárás indult az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában