Akár 8 évet is kaphat

2021.12.06. 17:19

Bíróság előtt a soproni férfi, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye szerint, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét.

kisalfold.hu

Forrás: Pexels

A vádirati tényállás szerint a két, hajléktalan soproni férfi 2020 tavaszán abban az elhagyatott mezőgazdasági épületben italozott, ahol laktak, majd összevesztek. Ekkor a vádlott felkapott egy törött nyelű baltát, amivel háromszor lecsapott testvére fejére: a tompa felével az orr tájékra, illetőleg a jobb szem környékére, éles felével pedig a testvére falcsontjára. A bántalmazás következtében a férfi orrcsontja darabosra tört, felső szemhéja felszakadt, a szeménél vérömleny keletkezett, a falcsont tájékán vágott sérülést szenvedett el. Miután elmenekült, a soproni járókelők hívtak neki segítséget.

 

Az orrcsont törés nyolc napon túl, míg a hámzúzódásos sérülések önmagukban nyolc napon belüli gyógytartamú sérülésnek minősülnek. Azonban a balta, mint elkövetési eszköz nagyobb erő esetén az elszenvedettnél súlyosabb sérülés okozására alkalmas, akár a koponyaűr megnyitására és életveszélyes sérülés előidézésére is. A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a közleményben.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában