Tűzeset

2021.12.20. 14:58

Az adventi koszorú okozott tüzet Győrben

Hétfőn kora reggel szirénázásra ébredtek Győrben a marcalvárosi városrész lakói. A város hivatásos tűzoltói egy Horváth Árpád utcai társasházi lakáshoz igyekeztek, ahol egy adventi koszorú okozott tüzet a konyhában elhelyezett asztalon.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

 A lakás megtelt füsttel és korommal, de az épület többi részét nem érintette a tűz és a füst. A tüzet a győri hivatásos tűzoltók gyorsan megfékezték. A helyszínről három embert kórházba szállított további vizsgálatokra a mentőszolgálat. 

 

Sokan feldíszítik a közelgő ünnep miatt lakásukat égősorokkal, gyertyákkal. Hogy igazán szép legyen az ünnep, mindig tartsák szem előtt, hogy a gyertya, a csillagszóró, a nem biztonságos égősor a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat! Ha elhagyják a helyiséget oltsák el a gyertyákat, lehetőleg az égősorokat is húzzák ki, ha elmennek otthonról. 

 

Hasznos eszköz lehet otthonunkban egy porral oltó, amellyel a kisebb, kezdeti tüzeket megfékezhetjük, illetve egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor hangos sípolással jelez, és figyelmeztet a veszélyre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában