sok-sok szárított növény

2021.11.11. 17:05

Soproni pár bukott le: vadkenderültetvényre bukkant a rendőr Kemenesszentpéternél – fotó

A pápai rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy soproni párt.

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja október 22-én Kemenesszentpéter külterületén két, egymáshoz közel fekvő helyszínen vadkender-ültetvényre bukkant, ahol a növények szárain már csak elvétve voltak levelek, vélhetően pár nappal korábban azokat leszüretelték. A kiérkező rendőrök a növényeket lefoglalták, melyek az előzetes szakértői vélemény szerint kábítószert tartalmaztak – közölte a rendőrség csütörtökön.

A közleményben hozzátették, az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították az ültetvények tulajdonosait, majd november 10-én este a Sopronban élő 34 éves férfit és 30 éves barátnőjét elfogták, előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. Az otthonukban tartott kutatás alkalmával a rendőrök a padlástérben közel öt kilogrammnyi kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint kábítószergyanús fehér port is találtak.

Fotó: A rendőrség felvétele

A pár ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában