Csalással, sikkasztással gyanúsítják

2021.11.05. 13:55

Nem hagyhatja el a börtönt a győri énekes – Fotók

Meghosszabbította a bíróság a csalással gyanúsított énekes letartóztatását. A gyanú szerint több, mint százmilliós csalást és sikkasztást követett el.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, 2021 május 4-én vették őrizetbe az ismert győri énekest, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A gyanú szerint, a férfi gépjárművek adásvételével foglalkozott, azonban több autótulajdonost károsított meg azzal, hogy a gépkocsik eladását követően azok ellenértékét nem fizette ki. Mintegy két évre visszamenően jelentős összegekkel több embert károsíthatott meg.

Közokirat-hamisítással és tíz vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. nyarától kezdődően nagy értékű gépkocsik adásvétele kapcsán követett el csalásokat és sikkasztásokat, ezt követően, fenyegető anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetőleg cégén keresztül egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő személynek – értékesítette. Ezt követően is folytatta azonban autókkal kapcsolatos tevékenységét, kölcsönöket is vett fel, valamint egy hatmillió forint és egy 7.5 millió forint értékű festményt is átvett értékesítésre, melyekkel kapcsolatban elszámolni nem tud.

Nem hagyhatja el a börtönt

Letartóztatásának meghosszabbításáról szeptember 9-én döntött a Győri Járásbíróság nyomozási bírája, ennek járt volna le a határideje november 6-án. Pénteken zárt tárgyalást tartottak a letartóztatás meghosszabbítása ügyében. A sajtó munkatársai nem lehettek jelen, a földszinten várhattak a bíróság döntésére.Kiderült, meghosszabbították az előzetes letartóztatást:

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. január 6. napjáig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

 

A bíróság megállapította, hogy a személyi szabadság korlátozása továbbra is indokolt, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén elérhetetlenné válna, a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne – közölte dr. Máté Kinga, a Győri Törvényszék sajtószóvivője.

Az énekest több bűncselekménnyel is gyanúsítják, amik közül a legsúlyosabbért akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják, ráadásul, a halmazati szabályokra figyelemmel ráadásul ez, emelkedik, így a kiszabható szabadságvesztés felső határa a 15 év. A bíróság utalt arra is, hogy a férfi lakhatási helyzete bizonytalan, anyagi helyzete rendezetlen, jelentős tartozásokat halmozott fel és nincs legális jövedelme.

Ahogy korábbi döntésének indokolásakor, most is kiemelte a bíróság, hogy megvan a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el, ahogy tette azt gyanúsítotti kihallgatását követően, amikor szabadlábon védekezhetett.

A határozattal szemben a gyanúsított és a védő is fellebbezett, másodfokon a Győri Törvényszék jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában