még hatékonyabbak, még gyorsabbak lesznek

2021.11.12. 18:40

Nagy teljesítményű motorokat kaptak a soproni polgárőrök – fotókon mutatjuk a Yamaha vasparipákat

Két, Yamaha FJR 1300 típusú motorkerékpárral gazdagodik a polgárőrség gépjárműparkja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából.

kisalfold.hu

2021.11.12. Új motorokat kapott a megyei polgárőrség, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotós: CSAPO BALAZS

A két négyhengeres, 1300 köbcentis motort a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Dr. Forrai Zsolt r. ezredes adta át Csaplár Zoltánnak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség vezetőjének, és Vig József Attilának, a Soproni Polgárőr Egyesület elnökének. A pénteken tartott ünnepélyes átadón a rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hangsúlyozta, hogy két nagy teljesítményű, kiváló állapotban lévő, keveset futott motorkerékpár kerül a mai nappal legfontosabb stratégiai partnerük birtokába. A járművek átadásával a cél az volt, hogy a soproni polgárőrség munkájának hatékonyabbá tételével, mobilitásuk fokozásával növeljük a közbiztonság fenntartását célzó járőrtevékenységüket.

Csaplár Zoltán beszédében megköszönte a támogatást, és kiemelte: megyénk, az ország nyugati kapuja, így nagy szerep hárul az itt szolgálatot teljesítőkre a közrend fenntartásában. A kiemelt feladatok ellátása viszont csak megfelelő technikai háttér biztosításával hajtható végre. Ebben segíti a soproni polgárőröket a most kapott két jármű. A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a motorkerékpárok vezetőinek elméleti és gyakorlati képzésen is részt kellett venniük, hogy biztonsággal használhassák saját, illetve a rendőrséggel közös szolgálataik során a Yamaha FJR 1300 típusú kétkerekűt.

A rendezvény végén Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület részéről ünnepélyes keretek között átvette a motorok indítókulcsait, majd átadta azokat a járműveket vezető polgárőröknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában