Egy társasházban

2021.11.29. 07:45

Lakásának több helyiségét is felgyújtotta, így akart meghalni egy idős ember Mosonmagyaróváron

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye szerint, az idős elkövető öngyilkossági szándékkal gyújtott tüzet az ötemeletes társasház földszinti lakásának több helyiségében, Mosonmagyaróváron. Az ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat vele szemben.

kisalfold.hu

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető a lakás három helyiségében is tüzet gyújtott, ami a meggyújtott bútorokról más berendezési tárgyakra tovább is terjedt, illetőleg több műanyag berendezési tárgy is megolvadt. A lakásból kiáramló mérgező füst közvetlenül veszélyeztette a fentebbi szinteken lakók életét, testi épségét, egészségét. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el – olvasható dr. Takács Péter főügyész közleményében.

A közveszélyokozás bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az ügy érdemében várhatóan a Győri Járásbíróság fog döntést hozni.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában