Marad a börtönben

2021.11.05. 17:51

Halálos gázolás Jánossomorján – Meghosszabbította a bíróság a szlovák sofőr letartóztatását

Az ámokfutó jánossomorjai áldozata a helyszínen elhunyt, a mosonmagyaróvári férfi a kórházban vesztette életét.

Forrás: Ügyészség

Forrás: Illusztráció

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. február 6-ig meghosszabbította annak a szlovák férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint halálos közúti balesetet okozott Jánossomorján és Mosonmagyaróváron.

A határozat indokolása szerint a megalapozott gyanú fennáll, és időközben a két ügyet is egyesítették.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-mosonmagyarovari-aldozata-is-elhunyt-a-szlovak-gazolonak-11538902/

A bíróság több okból is indokoltnak látta a letartóztatás meghosszabbítását. Egyrészt az ámokfutó mindkét helyszínt elhagyta, a balesetek után nem állt meg segítséget nyújtani, amiből arra lehet következtetni, hogy szabadlábra kerülése esetén a szökésétől, elrejtőzésétől is tartani kellene.

Emellett változatlanul fennáll annak a reális veszélye is, hogy a magyar hatóságok számára elérhetetlenné válna, tekintettel a cselekmények tárgyi súlyára és a gyanúsított személyi körülményeire. A szlovák férfinak ugyanis sem lakóhelye, sem munkahelye, sem családi kötődése nincsen Magyarországon.

A bíróság álláspontja szerint mindemellett fennáll a bűnismétlés veszélye is, korábban ugyanis külföldön háromszor volt már büntetve, legutóbb 2021. szeptember 29-én szabadult, egy héttel a tragikus balesetek előtt – Szlovákiában.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-gazolas-janossomorjan-letartoztattak-a-ferfit-aki-korabban-mar-haromszor-volt-buntetve-11449262/

Korábbi bűnlajstromán kábítószerrel visszaéléssel kapcsolatos bűncselekmény is szerepelt, és a két gázolás is kábítószer fogyasztása után követhette el.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról az iratok alapján döntött, a határozatot kézbesítették, a fellebbezési határidő még nem telt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában