Kék hírek

2021.11.12. 10:27

Győrben folytatódott a mentőszervezetek újraminősítése

Győr-Moson-Sopron megyében egy megyei, hét járási és negyvenhét települési önkéntes mentőszervezet segíti a hivatásos katasztrófavédelem tevékenységét. A mentőszervezetek tagjainak öt évente számot kell adni tudásukról, a szervezeteket újra kell minősíteni.

Forrás: Katasztrófavédelem

Tegnap Győrben több helyszínen hét települési és egy járási mentőcsapat tagjai gyűltek össze, és a gyakorlatok során többféle hasznos munkát is végeztek. Volt ahol árokkaszálási és tisztítási feladatokat, máshol árvízi védekezési feladatokat gyakoroltak, szivattyúzási ismereteiket is bemutatták, veszélyessé vált fákat gallyaztak le a Duna parton, valamint egy rossz állapotban lévő épület tetőcserepeit is lebontották és újrafóliázták. Az önkéntesek mellett a munkát közösségi szolgálatos diákok és a Győri Vízi Társulat munkatársai is segítették. Az önkéntesek közé több település polgármesterei is beálltak, hiszen fontosnak tartják, hogy falujukban baj esetén is jó példával járjanak elöl.

A mentőszervezetek felkészítését és a települések védelmének erősítését egyaránt szolgáló gyakorlatok befejeztével Abda, Koroncó, Vámosszabadi, Gyömöre, Tét, Nyalka és Ravazd települési önkéntes mentőszervezetei alapvető vízkár-elhárítási, míg Csorna és Egyed önkéntesei a Rábaköz Járási mentőcsoport tagjaiként viharkár elhárításra kapott nemzeti minősítő oklevelet, melyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese – mint a minősítő bizottság vezetője -, Sári Ákos tűzoltó ezredes adott át a csoportok képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában