Brutális bántalmazás

2021.10.11. 16:41

Több esetben pánikgombbal szabadult meg volt párjától egy nő Győrben

Szerencsétlen nőt a brutális férfi egyszer eszméletvesztésig bántalmazta. Tettéért akár négy és fél évet is kaphat.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A férfi nem tudta elfogadni a 2019 nyarán bekövetkezett szakítást, ezért a nő akarata ellenére, a kulcsai megszerzését követően behatolt a sértett lakásába, és ott eszméletvesztésig bántalmazta őt. Magához térve a nő megnyomta a pánikgombot, kiérkeztek a biztonsági szolgálat munkatársai, akik a férfit elküldték, de ő távozáskor ellopta a nő kulcsát, és később ismételten visszatért a lakásba.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a visszatérő férfi egy konyhakést tartott a nő mellkasához és megöléssel kezdte őt fenyegetni, aminek a visszatérő járőr fellépése vetett véget. A férfi két nappal később a lépcsőházban várta, hogy a sértett győri lakásának ajtaja valamikor kinyíljon. Mikor a mit sem sejtő sértett kinyitotta az ajtót, belépett a lakásba, elvette a nő kulcsait és nem volt hajlandó távozni onnan.

Két héttel később ugyancsak a lépcsőházban várta a sértettet, bement vele a lakásába, majd ismét bezárta az ajtót és közölte, hogy a sértettet „délutánig nem engedi sehova”. A nő megnyomta a pánikgombot, mire a férfi elmenekült. Ezen két hét leforgása alatt a férfi 240 alkalommal hívta telefonon a sértettet, emellett számos alkalommal csengetett és kopogtatott a sértett lakásának ajtaján.

Egy hónappal később a férfi újra bejutott a sértett lakásába úgy, hogy a lépcsőházban várakozott, a lakás ajtajának kinyílásakor a lakásba bement és onnan azt követően távozott, hogy a sértett megnyomta a pánikgombot, a járőrök pedig kivezették a lakásból.

„Az ügyészség az elkövetőt öt bűncselekménnyel vádolja: folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétségével, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével és háborgatással elkövetett zaklatás vétségével. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben” – közölte portálunkkal dr. Takács Péter megyei főügyész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában