Kék hírek

2021.10.14. 14:26

Szörnyű tragédia – Hárman haltak meg egy vonatbalesetben Vas megyében – fotó

Szörnyű tragédia történt kora délután Vas megyében.

MTI/VAOL

Forrás: VAOL/Horváth Balázs

Hárman meghaltak, amikor a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy autó csütörtökön 12 óra 20 perckor Csákánydoroszló vasútállomás mellett, és összeütközött a Szentgotthárdról Szombathelyre közlekedő személyvonattal – közölte az MTI-vel a GYSEV szóvivője.

Rázó László közleményében úgy fogalmazott: az első vizsgálatok szerint az ütközés következtében a személyautó utasai közül hárman életüket veszítették, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

Az érintett szakaszon a vizsgálat idejére szünetel a vonatközlekedés, az utasokat Csákánydoroszló és Alsórönök állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a baleset során az autóban ülők kirepültek a járműből, amit az ütközés után maga előtt tolt a szerelvény. A területet átvizsgálják.

Fotó: VAOL/Horváth Balázs

A VAOL információi szerint a balesetet szenvedett jármű egy platós kisteherautó, amiben hárman utaztak, mindhárom ember életét vesztette, amikor a jármű ütközött a 100km/h-s sebesség felett érkező vonattal.

A portál úgy tudja, hogy a fénysorompó működött a baleset idején, a sofőr ennek ellenére hajtott a sínekre az érkező vonat elé. Helyszíni információink szerint a három áldozat a közelben dolgozott, onnét indultak a kisteherautóval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában