Barátnője érzelmeivel és kiszolgáltatott helyzetével élt vissza

2021.10.25. 17:04

Súlyosabb büntetést kér a győri főügyészség az emberkereskedelemmel és pénzmosással vádolt bandára

Feltételesen volt szabadlábon az a férfi, aki prostituált barátnőjétől közel másfél millió forintot szedett el, amit társai mostak tisztára.

kisalfold.hu

A Székesfehérvári Törvényszék a 2021. július 6-ai nem jogerős ítélete szerint az I. rendű vádlott szabadulását követően a prostitúcióból élő barátnőjének érzelmeit és kiszolgáltatott helyzetét kihasználva 1.399.000 forintot szerzett meg a nőtől, úgy, hogy azt három társa mosta tisztára és juttatta el hozzá.Ezért az I. rendű vádlottat megtévesztéssel, üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és felbujtóként, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt, mint visszaesőt ítélte el. A bíróság 8 év 6 hónap fegyházbüntetést, valamint 8 év közügyektől eltiltást szabott ki rá, és a korábbi feltételes szabadságát megszüntette. Továbbá a vádlottal szemben 1.399.000 Ft vagyonelkobzást rendelt el.

Társai közül kettőt folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt 1-1 év – végrehajtásában 3-3 évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt, egyet pedig felmentett.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mind a négy vádlott terhére fellebbezést jelentett be, s fellebbeztek I-III. rendű vádlottak, illetve védőik is.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint I. rendű vádlott pénzmosási bűncselekménye 3 rendbelinek, a vádlottak e bűncselekménye bűnszövetségben elkövetettnek minősül, és ebben bűnös a IV. rendű vádlott is. A I-III. rendű vádlottak büntetése súlyosítandó és IV. rendű vádlott is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélendő. A büntetés kiszabása során külön kiemelést kell, hogy nyerjen az életmódot nem, csak nevet változtatott I. rendű vádlott társadalomra veszélyessége, miután súlyos bűncselekmények miatt kiszabott büntetéséből engedélyezett feltételes szabadsága alatt követett el újabb jelentős bűncselekményeket.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában