Közlekedés

2021.10.25. 12:27

Négy vadbaleset is történt 24 óra leforgása alatt Győr-Moson-Sopron megyében

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Győr-Moson-Sopron megye útjain a rendőrök tizenegy közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek 24 óra leforgása alatt, amelyből négy esetben erdőben élő állattal ütköztek a járművek.

A 83-as számú főúton, Tét térségében őzsutát ütött el egy autós vasárnap 2 óra 30 perckor, amikor a vad az út bal oldaláról ugrott a jármű elé.

Fotó: police.hu

Szintén a 83-as számú főúton Győrszemere közelében őzbikát gázolt el egy kocsi vasárnap 18 óra 15 perckor, amikor az út jobb oldala melletti fás területről az állat az úttestre ugrott.

Fotó: police.hu

A két eset során személyi sérülés nem történt, azonban a vadak a helyszínen elpusztultak.

Szintén személyautóval közlekedett egy sofőr a 82-es számú főúton vasárnap 18 óra 40 perckor. Veszprémvarsány területén az út bal oldalán lévő erdős területéről egy őz ugrott az úttestre, amit a sofőr elütött, hiába fékezett. A vad az ütközés után tovább futott, személyi sérülés nem történt.

Hegykő térségében a 8518-as számú úton – a menetirány szerinti bal oldali füves területről – szintén egy őz ugrott autó elé vasárnap 19 óra 50 perckor. A sofőr a fékezés ellenére elütötte az állatot, az a helyszínen elpusztult. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Fotó: police.hu

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy:

 • Erdők, mezők, bokros területek mellett vezető utak mentén számítani kell a vadállatok megjelenésére, ezért a jármű sebességét úgy válasszák meg, hogy szükség esetén meg tudjanak állni a gépkocsival!
 • Vadveszélyre figyelmeztető táblával jelzett útszakaszon – legfőként a kora reggeli és az esti órákban – különösen óvatosan és figyelmesen vezessenek, mivel az úton számítani kell arra, hogy a szabadon élő állatok bármikor a jármű elé ugorhatnak!
 • Amennyiben vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
 • Ha egy őzet, illetve szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
 • Amikor hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában