Bűnügy

2021.10.19. 15:49

90 nap elzárásra ítélték a férfit, aki fához láncolta a kutyáját az erdőben

A szívszorító eset Komárom-Esztergom megyében történt.

Forrás: Ügyészség

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Fotó: Shutterstock

Az állatkínzás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki erdőben fához láncolva tette ki a kutyáját. Az Esztergomi Járásbíróság ma ítéletet hozott az ügyben.

A vádirat szerint a férfi 2021. március 7-én délelőtt Péliföldszentkereszt térségében az erdőben egy fához láncolta a nagytestű kaukázusi juhász – németjuhász keverék kutyáját, majd az állatot élelem és víz nélkül otthagyta.

A férfi a kutya etetését és gondozását nem akarta tovább vállalni, ezért az állatot kikötötte egy olyan fához, aminek a közelében vadetető van, bízva abban, hogy az állatot a vadászok megtalálják.

Egy állatmenhely munkatársai bejelentés alapján másnap délután megtalálták a kutyát, kiszabadították és gondoskodtak az elhelyezéséről.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyben ítéletet hozott, és az ügyészi indítványnak megfelelően 90 nap elzárásra ítélte a férfit.

A döntés jogerős.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában