Kékfény

2021.09.02. 07:46

Zaklatta, megerőszakolta a feleségét, majd késsel támadt rá a soproni férfi

Öt bűncselekmény, köztük több emberen elkövetett emberölés kísérlete a vád az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a vádiratában az elkövető felmentésére és kényszer-gyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel elmeműködésének kóros állapota miatt a férfi nem büntethető és tartani kell attól, hogy hasonló bűncselekményt fog elkövetni.

Szexuális erőszak

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 52 éves férfinak a házassága 2018 végére olyannyira megromlott, hogy felesége válni kívánt tőle. Ezt a férfi elfogadni nem tudta, feleségét mindenhová követte, a sértett munkahelyére rendszeresen bekiabált, a kirakaton keresztül neki obszcén jelzéseket mutogatott.

Körülbelül két hét alatt 180 alkalommal hívta, illetőleg üzeneteket küldött neki is, illetőleg a felesége gyermekének, mely üzenetek zaklatók voltak, avagy értelmezhetetlenek. Egy alkalommal az utcán, Sopronban a felesége autójára feküdt, letörte az ablaktörlő lapátot és azzal ütötte a jármű szélvédőjét. Feleségét meg is erőszakolta, mivel a sértett nem volt hajlandó „még utoljára” szexuálisan érintkezni vele.

Szúrások, gázolási kísérlet

Miután feleségét megöléssel is megfenyegette arra az esetre, ha el meri hagyni, 2019 tavaszán egy 11 cm pengehosszúságú késsel várta a feleségét az asszony munkahelye feletti lépcsőházban. Itt az asszonyt megtámadta, négy esetben meg is szúrta, mikor a segélykiáltásokat hallva a sértett segítségére sietett egyik munkatársa. A férfi őt is megtámadta, feléje szúrt, mire a segítő elmenekült.

Ekkor a kiabálást meghallva a sértett egyik ismerőse sietett az asszony segítségére, aki a férfit lerántotta a nőről, így a nő el tudott onnan menekülni. Ekkor a férfi a nő segítőjét támadta meg, megszúrta őt a nyakán, a feje oldalán és a bal kezén is. A folyamatosan menekülő férfit az elkövető az utcán üldözőbe vette: többször megpróbálta megszúrni, de a sértett egy, az utcáról felkapott bottal védekezett, majd az autójába beülve az elkövető megpróbálta őt elütni. Mikor az elkövető felismerte, hogy ez nem fog neki sikerülni, az autójával Ausztriába hajtott, ahol a rendőrök a magyar hatóságok kérésére elfogták.

Döntés előtt

„A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben” – közölte dr. Takács Péter megyei főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában