Tűzeset

2021.09.19. 07:51

Már csak füstöl a szalma Rábacsanaknál

Forrás: Katasztrófavédelem

17.06 – Már csak füstöl a szalma Rábacsanak külterületén

Már a kisebb füstöléseket szüntetik meg a tűzoltók Rábacsanak külterületén, ahol egy mintegy nyolcszáz-ezer négyzetméteres, helyenként hét méter magas szalmakazal gyulladt ki. Az izzó rakatot erőgépek szétbontották, és traktorokkal kihordták a szántóföldre, ahol szétterítették. A tüzet a csornai, a kapuvári és a pápai hivatásos, valamint a szanyi, a rábacsanaki és a szili önkéntes tűzoltók fékezték meg. A munkálatokat egy ideig a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

10.55 – Még oltják a szalmakazalt

Még oltják az égő szalmakazlat Rábacsanak külterületén. A mintegy nyolcszáz-ezer négyzetméteres, helyenként hét méter magas, izzó rakatot erőgépek és traktorok segítségével szétbontják, a szalmát elhordják és szétterítik. A tüzet a csornai, a kapuvári és a pápai hivatásos, valamint a szanyi és a szili önkéntes tűzoltók oltják.

Korábban

7.51 – Mintegy ezer négyzetméteren, hét méter magasan összehordott szalmabála füstöl Rábacsanak külterületén.

A kupac tetején, száz négyzetméteres területen tűz is tapasztalható.

Csornáról, Kapuvárról és Pápáról hivatásos, Szanyról és Szilről önkéntes tűzoltók érkeztek a területre, hogy a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megfékezzék a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában