veszély az utak mellett

2021.09.30. 07:50

Őzek ugrottak az autók elé Kópházánál és Mosonszolnoknál – fotó

Mindkét ütközésben elpusztultak a vadak,

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 8505-ös számú úton, Mosonszolnok térségében, szeptember 29-én 11 óra 5 perckor. Egy győri férfi közlekedett gépkocsival Mosonszolnok felől, az 1-es számú főút irányába, amikor az út melletti területről – féktávolságon belül – egy őz ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A baleset során személyi sérülés nem történt azonban az elgázolt vad a helyszínen elpusztult – közölte a rendőrség csütörtökön.

Szintén anyagi kárral végződött a 84-es számú főúton, Kópháza térségében, szeptember 29-én 6 órakor történt közúti közlekedési baleset is. Egy nagycenki férfi közlekedett tehergépjárművével Nagycenk felől, Kópháza irányába, amikor az út melletti területről – féktávolságon belül – egy őz ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni, az elgázolt vad a helyszínen elpusztult.

A balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy:

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában