Pápáról indultak a nyomok

2021.09.14. 21:51

Éveken át terjesztette a drogot egy 21 éves férfi Győrben

Egy 17 éves fiatal hatszázezer forint adósság fejében a telefonját adta oda a dílernek.

kisalfold.hu

A Pápai Rendőrkapitányság információi alapján rendelt el nyomozást a Győri Rendőrkapitányság, mivel egy pápai fiatalt és három társát – amikor személygépkocsival Pápán közlekedtek – ellenőriztek a járőrök 2018. augusztus 25-én, és a járműben kábítószergyanús anyagokat találtak. Az ügybe bevont vegyész szakértő az anyagokról kimondta, hogy azok kábítószernek minősülnek. A rendőröknek a pápai fiatalok elmondták, hogy az autóban megtalált kábítószereket Győrből szerezték be.

A győri nyomozók az ügyben felderítették a lehetséges kábítószer-kereskedőt, tanúkat hallgattak ki, illetve bizonyítékokat szereztek be. Az eljárás során megállapították, hogy egy 21 éves helyi férfi több éven keresztül értékesítette Győr területén a kábítószert. A nyomozásban az illegális anyaggal kereskedő fiatalt 2020. május 25-én Győrben a járőrök elfogták, majd őt a nyomozók kábítószer-kereskedelem vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A lakásában történt kutatás során előkerült egy nagyobb értékű Samsung mobiltelefon, amellyel kapcsolatban a nyomozók megállapították, hogy azt egy fiatalkorú személy – a kábítószer-vásárlásokból felgyülemlett mintegy hatszázezer forintnyi tartozása törlesztéseként – adta át a díler részére. A rendőrök az ügyben beszerzett bizonyítékok alapján a 17 éves fiatal férfit kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárás során – mivel fiatalkorú számára is értékesített drogot – a 21 éves győri lakost a nyomozók 2021. június 6-án kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével is meggyanúsították.

A Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az érintettekkel szemben indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győri Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában