Tizenkét év munkája ment tönkre

2021.09.18. 10:42

Csak a falak maradtak – Hattagú család otthona lett a lángok martaléka Sikátorban

Hattagú család otthona lett a lángok martaléka hétfőn. Szerencsére senki sem tartózkodott otthon, így mindenki épségben megúszta a katasztrófát. Csak a falak állnak Sikátorban a Petőfi Sándor utcában, a tető leégett, a házban lévő ingóságok szinte teljesen megsemmisültek. A falu polgármestere azonnal segítséget ajánlott és elszállásolta a családot egy nemrégen megvásárolt ingatlanba. Vitte a vacsorát is, de a falubeliek sem üres kézzel érkeztek. Hoztak ruhákat a gyerekeknek, tartós élelmiszert a családnak. Sokan mozdultak meg a bajban.

Barki Andrea

Ég egy családi ház Sikátorban – adta hírül hétfőn a katasztrófavédelem. Mint este fél hétkor írták, teljes terjedelmében ég egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Sikátorban, a Petőfi Sándor utcában. Este hét órakor jelentették, hogy a lángokat eloltották.

Ezek a száraz tények, ám ez az épület egy hattagú család otthona volt. Belső felújítását éppen hogy csak befejezték. Tizenkét év szorgos munkája volt benne. Egy kisfiú és három kislány nézte tehetetlenül szeretett otthonuk megsemmisülését. Azonnal a család segítségére sietett Kovács József Imréné polgármester asszony. A polgármesteri hivatal mellett álló, közösségi célokra megvásárolt házat bocsátotta a károsultak rendelkezésére, hogy a család együtt tudjon maradni. A ház közművei használaton kívül voltak, így gyorsan meg kellett oldani a víz-, villany-, gázellátást. A polgármester asszony vacsorával is ellátta őket, a falubeliek ruhákat, tartós élelmiszereket vittek a családnak.

A polgármester asszony írt lapunknak, segítséget kért a családnak. Mint jelezte, a ház oly mértékben megsérült, hogy az újjáépítéshez anyagi támogatásra lesz szükségük. Az önkormányzat ingatlanában lakhatnak addig, amíg el nem készül a házuk. Lapunk, olvasóinknak köszönhetően, a Jóakarat hídja támogatását, kétszázezer forintot vitt el a napokban a lelkileg összetört anyukának. Ideiglenes szállásukon találkoztunk vele. A falubeliektől, a Vöröskereszttől kapott ruhákon kívül a lányok viszonylag épen maradt szobájából megmentett iskolaszerek sorakoztak szép rendben az ideiglenes lakásban. A gyerekek iskolában voltak. Szerencsére a tűzesetkor sem tartózkodtak otthon. Böbe, az édesanya éppen bevásárolt, a két kilencéves, a tíz- és tizenhárom éves gyereket addig barátnőjére bízta. Párja a munkából hazaérkezve próbálta menteni a menthetőt a házból. Leégett a tető, kiégett a lakás, megsemmisültek a berende­zések.

– Tizenkét éve költöztünk a faluba, akkor vásároltuk ezt a házat. Folyamatosan újítottuk fel belülről, ahogy tudtuk. Éppen most készült el, a gyerekek nagyon örültek már neki – mondta könnyeit nyelve Boros Imréné Böbe, aki azt mondja, úgy lehet ezt a tragédiát túlélni, hogy csak a gyerekekre gondol. Őneki kell bennük tartani a lelket. A gyerekek most kezdik igazán felfogni, mi történt az otthonukkal.

Nagyon szerettek az udvaron, a környéken játszani. Mindenkinek hálásan köszöni az adományokat és olvasóink támogatását is. Ő is szívesen segít másoknak, most ők szorulnak segítségre.

Az önkormányzat nyitott egy számlát. A házfelújításhoz szánt pénzt a Boros családnak az 50433395-10005594 számlaszámra lehet utalni (IBAN szám: HU76 5043 3395 1000 5594 0000 0000).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában