18 évet is kaphattak volna

2021.08.30. 16:40

Súlyosbítanák annak az 5 kínainak az ítéletét, akik egy pincébe zártak és összevertek egy nőt egy győri üzletben

Sikkasztással vádolták meg az alkalmazottat, akit összevertek, és közölték vele, hogy addig nem engedik ki, amíg rájuk nem írattat kocsit, házat. A nő végül egy nagyobb összegről szóló tartozáselismerő nyilatkozatot írt, aláírt és felolvasott, amit videófelvétellel rögzítettek is.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Fotó: Illusztráció

2019 júniusában portálunk is beszámolt róla, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt öt kínai személlyel szemben, akik munkahelyük, egy áruház egyik alkalmazottját egy pincébe zárták, ott bántalmazták és pénzt követeltek tőle.

Akkor a vádirati tényállás szerint az áruház vezetője 2017 decemberében az egyik magyar alkalmazott, egy hölgy elszámoltatásáról döntött, mivel szerinte a sértett az áruház bevételének egy részét eltulajdonította. Ennek érdekében a sértettet – miután a többi alkalmazottat hazaküldték – körbeállták, szájába zoknit tömtek, majd lökdösve, rángatva, egy bottal böködve a pincébe vitték. A pincében őt egy fém rúddal és egy bottal ütötték, valamint rugdosták legalább ötven alkalommal, aminek következtében bordatörést és számos zúzódást szenvedett el. A bántalmazás során arról faggatták, miért kevés az áruház bevétele. A nő végül egy nagyobb összegről szóló tartozáselismerő nyilatkozatot írt, aláírt és felolvasott, amit videófelvétellel rögzítettek is. Ezt követően a súlyos sérülést és sokkot is szenvedett sértettet azután engedték el, hogy megfenyegették, ha orvoshoz vagy a rendőrséghez fordul, őt és édesapját is megölik.

A Győri Törvényszék a 2021. július 2-án hozott ítéletet az ügyben

A nem jogerős ítélet szerint a vádlottakat társtettesként, illetve bűnsegédként, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablás bűntette miatt 5 és 7 év közötti fegyházbüntetésre, 5-5 év közügyektől eltiltásra, illetve 7-7 év időtartamú kiutasításra ítélte.

Súlyosabb ítéletet kér a főügyészség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a vádlottak bűnösségének további bűncselekményben megállapítását és büntetéseik súlyosítását is indítványozza az ügyben.

A másodfokú ügyészség szerint a súlyos egészségromlás értékelést nyer az emberrablás minősített esetében, amelyet mindegyik vádlott társtettesként követett el, emellett azonban súlyos testi sértés bűntettében is megállapítandó a bűnösségük. A büntetés kiszabása során irányadó 14 év középmértéktől pedig valamennyi vádlottnál messze elmaradnak a szabadságvesztés büntetések, amelyek – és a közügyektől eltiltások, valamint az egyik kiutasítás – tartamának a felemelése indokolt, a súlyosító körülmények súlya és nyomatéka alapján.

Mindezekre figyelemmel – és egyebek mellett – indítványozza az elsőfokú ítélet megváltoztatását a fellebbviteli főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában