közfeladat

2021.08.03. 15:28

A megyei ügyészség vádirata: családsegítővel kiabált egy férfi, 5 évet is kaphat

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen, aki még 2020-ban egy Győr melletti településen üvöltözött a családsegítővel – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség kedden.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A közleményből kiderült, a 43 éves családsegítő nő a munkáját végezve, egy telefonos bejelentés ellenőrzése miatt ment ki a családhoz. A férfi, mikor megtudta miért érkezett a családsegítő, agresszívvé vált, emelt hangon sértegette a hölgyet, erkélyen kihajítással fenyegette a sértettet, akinek esélye sem volt, hogy elmondja, miért érkezett. Végül a vádlott felesége engedte ki a lakásból a családsegítőt, aki a férfi viselkedése miatt az eljárást el sem kezdte.

A férfit az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, mert fenyegetéseivel akadályozta a családsegítőt a hivatalos eljárásban. Vele szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben a Győri Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában