Vivar

2021.07.01. 10:47

Durva – Videón, ahogy belecsap a villám egy Kőszeg melletti hotelbe

A 450 négyzetméter alapterületű hotel teljes felső, tetőtéri szintje és a tetőszerkezet is lángolt.

kisalfold.hu

Forrás: Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Szerdán este egy nagy kiterjedésű szupercella haladt el Kőszeg mellett, eközben egy villám csapott le a kőszegi Panoráma körúton lévő régi, használaton kívül álló Panoráma hotel tetőszerkezetére – számolt be az esetről a vaol.hu.

Mint írják, a helyszínre több tűzoltóegységet is riasztottak. Mire ők a helyszínre érkeztek, a 450 négyzetméter alapterületű hotel teljes felső, tetőtéri szintje és a tetőszerkezet is lángolt. A tűzoltók csak légzőkészülékben tudnak a felső szintre bemenni. A portál információi szerint szerint személyi sérülés nem történt.

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés hivatalos youtube-csatornájára feltöltötte a tűzeset okozóját, a villámot, ahogy belecsap az épületbe:

Példátlan összefogás

„Kétszáz éhes ember dolgozott a helyszínen, és felmerült, hogyan tudunk nekik ételt adni” – nyilatkozta a vaol.hu-nak Kőszeg polgármestere. Néhány telefon után, soron kívül kinyitott éjjel a Coop és a Soproni pékség, és az ott megvásárolt alapanyagokból a tűzoltólaktanyában készültek a szendvicsek. A közelben lakók is vittek vizet, kávét, frissítőt az oltásban résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában