közlekedés

2021.06.02. 13:25

Egyre több a vadbaleset Sopronban – A rendőrség vadriasztó sípokat osztott – fotók

Az elmúlt időszakban megnövekedett a vadbalesetek száma Sopron területén. A veszélyre a rendőrség sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet, ahol közúti ellenőrzés során vadriasztó sípokat osztottak az autósoknak.

Etzl Edgár

Fotó: Máthé Daniella

Fotó: Fotó: Máthé Daniella

A Sopron környéki útépítési munkálatok miatt megváltozott a vadak vonulási útvonala. A főleg napkeltekor és napnyugtakor közlekedő állatok veszélyt jelentenek az autósokra és motorosokra.

- A baleseti adatok elemzése során észleltük, hogy májusban megnövekedett a vaddal való ütközéses balesetek szám. Minden hatodik-hetedik anyagi kárral járó közlekedési baleset a vadakkal kapcsolatos – tudtuk meg tegnap a Bécsi úton Kovács Miklós rendőr-alezredestől, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetőjétől. A helyi rendőrség közúti ellenőrzések során felhívja az autósok és motorosok figyelmét a veszélyre, és az autóra ragasztható ultrahangos vadriasztó sípot ad a sofőröknek, amik egyébként benzinkutakon, autósboltokban is beszerezhetők.

Ha az út mentén vadveszélyre figyelmeztető táblát látunk, a szakaszon érdemes csökkentett sebességgel, a követési távolság megnövelésével közlekedni. Ha az elővigyázatosság ellenére mégis vaddal ütközünk, meg kell állni, a sárga vészvillogó bekapcsolása és a láthatósági mellény felvétele után értesíteni kell a rendőrséget, ők jeleznek az illetékes vadásztársaságnak akik elszállítják az elütött vadat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában