Három évet is kaphat

2021.05.26. 09:16

Molotov-koktéllal akarta felgyújtani a volt férje házát egy nő Börcsön

A nő kövekkel betörte a ház ablakait, és az udvaron parkoló autó szélvédőjét is.

Forrás: Ügyészség

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 44 éves nő – a 13 éves kislányával – 2020 novemberében ittas állapotban megjelent a válófélben lévő férje új otthonánál Börcsön. A kerékpárján magával vitt egy előre elkészített molotov-koktélt, és egy benzineskannát is.

A nő a ház három ablakát, és az udvaron parkoló autó szélvédőjét kővel bedobta és káromkodott. Azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házat és a bennlévőket megöli. Ezt mind végighallgatta a kislánya is.

Végül a település polgármestere nyugtatta meg a hölgyet és vette el tőle a házi készítésű molotov-koktélt, és a benzines kannát. A nő az ablakok és a szélvédő betörésével 30 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség közveszély okozás előkészülete miatt emelt ellene vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/molotov-koktellal-ment-valofelben-levo-ferjehez-egy-no-borcson-ablakokat-tort-10407556/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában