Zsarolás és emberkereskedelem

2021.05.25. 08:13

Kiskorú lányt kényszerítettek prostitúcióra Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség zsarolás és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat három elkövetővel szemben. További három személlyel szemben zsarolás a vád.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint az elkövetők, két nő és egy férfi egy mélyszegénységben élő kiskorú lányt azzal az ígérettel csaltak győri otthonukba, hogy ott pihenhet, kikapcsolódhat. A lány Győrbe érkezve beleegyezett abba, hogy róla fehérneműs fotókat készítsenek viccből, de arról nem tudott, hogy azokat feltöltötték egy prostituáltakat hirdető oldalra. Az emberkereskedők arra kényszerítették, hogy férfiakat szexuális céllal fogadjon. Azt az összesen 135.000 forintot, amit ezzel két nap alatt keresett, pedig elvették tőle.

Miután a lány hazautazott, az egyik nő ötlete alapján a vele utoljára kapcsolatot létesítő férfi tudomására hozták, hogy akivel érintkezett, kiskorú, és ezért feljelentik, ha nem fizet 600.000 forintot. Az összeg kifizetése után a nő – további három férfi társát bevonva – újabb 1.200.000 forintot követelt a férfitól, ugyanazon fenyegetést alkalmazva. Az újabb összeg helyett azonban a rendőrök érkeztek, akik elfogták a zsarolókat.

A minősített emberkereskedelmet is megvalósító elkövetőkkel szemben tizenöt év, a zsarolással vádolt férfiakkal szemben öt év a büntetési tétel felső határa. Az ügyben a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában