kábítószer kereskedelem

2021.04.27. 13:55

Szigorúbb büntetést szabna ki a Győri Fellebbviteli Főügyészség a dílerekre, akik egy fesztiválon árulták a drogot

Tettükért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnának.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetések súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a három vádlott egy fesztiválon készült jelentős mennyiségű kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesíteni.

A Székesfehérvári Törvényszék a 2021. február 5. napján kihirdetett ítéletében társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és társtettesként, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül I. rendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra, II. és III. rendű vádlottat 5-5 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 6-6 év közügyektől eltiltásra ítélte – idézte fel dr. Mészáros Tamás, fellebbviteli főügyész.

A nem jogerős ítélet szerint a kábítószer-fogyasztó vádlottak egy 2019. évi fesztiválon értékesítés céljából, részben kiporciózva, jelentős mennyiségű kábítószert és új pszichoaktív anyagot tartottak maguknál, majd kezdtek értékesíteni. A vádlottakat azonban a szolgálati feladatokat ellátó civilruhás rendőrök kiszűrték, folyamatosan figyelték, majd a kollégáik a vádlottakat igazoltatták és előállították.

A másodfokú ügyészség szerint az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekményt elkövető, büntetett előéletű, illetve a törvénnyel már kábítószerhez kapcsolódóan összeütközésbe került vádlottakkal szemben a törvény szigorát fokozottabban kell érvényesíteni, ekként a – határozott ideig tartó szabadságvesztés esetén ez esetben irányadó 15 évi középmértéktől jelentősen elmaradó – fegyházbüntetések és a közügyektől eltiltás mellékbüntetések súlyosítandók, figyelemmel a társas, a kábítószer-kereskedelem vonatkozásában is bűnszövetségben, valamint a fesztiválon történő elkövetésre, továbbá a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények országos és helyi elszaporodottságára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában