gyilkosság

2021.04.15. 10:17

Meggyilkolt villanyszerelők – Kettős gyilkosság a vád, életfogytiglan az ügyészség indítványa

A két villanyszerelő holtteste nem került elő.

kisalfold.hu

Ahogy március végén megírtuk kettős gyilkosságért kell felelnie a győri É. Imrének. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség csütörtökön kiadott közleménye szerint életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vád szerint megölt két villanyszerelőt; a holttestek azóta sem kerültek elő – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/eltunt-villanyszerelok-kettos-gyilkossagert-kell-felelnie-a-gyori-ferfinak-10792606/

A közlemény szerint a főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 64 éves férfival szemben azzal, hogy negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A vádirat szerint a férfi építőipari tevékenysége miatt ismerkedett meg mindkét sértettel, akik hozzá hasonlóan Ausztriában is dolgoztak.

A vádlottnak anyagi gondjai voltak, de egy munkához kotrógépre volt szüksége, ezért 2015. június 2-án Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú sértettel, majd a kibérelt munkagépet magához vette.

A férfi másnap megölte a sértettet, hogy a munkagépet végleg megszerezze. A kotrógépet rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta.

Figyelemelterelés miatt a sértett férfi autóját az emberölés napján és másnapján is használta, majd egy ismerőséhez vitte.

A vádlott a mosonmagyaróvári sértettel 2018. március 31-re egyeztetett találkozót, hogy a tízezer eurót (3,6 millió forint) meghaladó tartozását rendezze, emellett egy újabb villanyszerelési munka elvégzését is kérte tőle.

Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét a férfi nem is árulta el arra hivatkozva, hogy a hely nehezen található meg és majd ő megmutatja.

Az egyeztetett találkozón a vádlott megölte a sértettet, a holttestet pedig elrejtette.

A sértett autóját még az elkövetés napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában