Másodfok

2021.04.02. 07:16

Három hét házasság után, különös kegyetlenséggel végzett feleségével egy férfi – A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést szabna ki rá

A férfi baltával ütötte többször fejbe a feleségét, majd még háromszor mellkason is szúrta vadászkésével a feleségét.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlott három hét házasság után megölte a feleségét. A Tatabányai Törvényszék a 2021. február 26. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott feleségül vette a három kiskorú gyermekét nevelő sértettet. Úgy tervezték, hogy a férfi anyjának a házába költöznének a gyerekekkel, ahol egy önálló lakrészt szerettek volna kialakítani, amelyhez a babaváró hitelt is megigényelték. A vádlott édesanyja azonban ellenezte a házasságkötést, és azt is, hogy a menye odaköltözzön – áll a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

A férfi igyekezett megfelelni mind az édesanyja, mind pedig a felesége elvárásainak, ami pszichésen zavart állapotot eredményezett nála, s a feszült idegállapota miatt szorongásoldó hatású gyógyszert szedett. A felesége többször „fenyegette” azzal, ha nem tölt vele több időt, akkor keres magának más partnert, ami fájt a vádlottnak, de a sértett megnyugtatta, hogy nem gondolta komolyan.

A házaspár együtt töltötte az éjszakát a ház sufnijában, majd a feleség másnap is ott maradt. A férj csak egyszer ment át a ház első felébe, ebédelni az édesanyjához, ahová a felesége nem ment, mert nem volt hajlandó megenni az anyósa a főztjét. A vádlott a visszaérkezését követően kb. másfél óra után felkapott egy baltát és a sértettet minden különösebb előzmény nélkül, fel nem deríthető motívumtól vezérelve, többször fején megütötte, majd a baltaütések után magához vette a vadászkését és a sértettet háromszor mellkason szúrta. A baltaütések és a késszúrások következtében a feleség a helyszínen életét vesztette – idézte fel a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A másodfokú ügyészség szerint a feleségét különös kegyetlenséggel megölő vádlottal szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása szükséges és indokolt, arra is figyelemmel, hogy három kiskorú gyermek maradt árván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában