Bűnügy

2021.04.26. 08:53

Győri ügy – Ismeretlenekbe kötött bele, többször bántalmazott, zsarolt a 22 éves férfi – videóval

Öt bűncselekmény a vád a 22 éves férfival szemben: minősített zsarolás kísérlete, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége. Több esetben bűntársaival követte el a bűncselekményeket.

Forrás: Ügyészség

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi 2018-ban elvette egy ismerőse nadrágját, majd miután az visszavette tőle, ököllel megütötte a sértettet. Ezután pénzt, egészen pontosan 5.000 forintot követelt tőle a saját nadrágjáért. Miután a sértett nem fizette ki az összeget, néhány nappal később a vádlott és egy ukrán állampolgárságú társa megöléssel fenyegették őt. Arra akarták kényszeríteni, hogy kolduljon, a támadó társa is ököllel ment neki a sértettnek. A bántalmazott férfi végül odafutott az utcán járőröző rendőrökhöz, és tőlük kért segítséget.

A 22 éves támadó néhány héttel később összetűzésbe került egy dohánybolti alkalmazottal Győrben, akinek a védelmére kelt egyik vásárlót nekifutásból lefejelte. Ekkor a férfi másik két társa is bekapcsolódott a garázdaságba: „mi van, mi van?” kérdéssel egyikük megpróbálta megütni a vásárlót, míg másikuk elhajított egy kukát.

2018 őszén a férfi egy győri üzlet előtt meztelen felsőtesttel, zavart állapotban inzultálni kezdte az arra járókat, egyiküknek nekiment, trágár szavakkal szidalmazta, a másikukat leszúrással fenyegette, egy férfit pedig meg is ütött. Az oda érkező biztonsági őröket is provokálta, majd egy betonoszlopba kezdte verni a fejét. Végül, a kiérkező rendőrök láttán elfutott a helyszínről.

A férfit a bíróság különböző bűncselekmények miatt már öt alkalommal elítélte. Vele szemben 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádlottal és a zsarolás kísérletében részt vevő társával szemben – akik egyébiránt más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltik – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, míg a csoportos garázdaságban részt vevő másik két férfival szemben közérdekű munka és elzárás büntetés kiszabására tett indítványt.

Az eljárást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában