hamis adatokkal próbálkozott

2021.04.12. 10:09

Egy be nem kötött biztonsági öv miatt került rendőrkézre a körözött győri nő

A győri rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt ellenőrizték egy autó utasait. Az intézkedés során a gépkocsiban tartózkodó nő a testvére adataival akarta igazolni magát, de lebukott.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A rendőrség közleménye szerint, a járőrök egy személygépkocsi utasait igazoltatták 2021. április 11-én 16 óra 10 perckor Győrben, a Bakonyi úton, mivel menet közben észrevették, hogy a hátul ülő utas nem használta a biztonsági övét.

Miután megállították az autót és felszólították az abban ülőket, hogy igazolják magukat, a szabályszegést elkövető női utas elmondta, hogy nincsenek nála az okmányai. Miután bediktálta az adatait, az intézkedők ellenőrizték azt a rendőrség adattárában, és szembesítették a nőt azzal, hogy valótlan információkat közölt.

Miután az utas ezt továbbra is tagadta a valós személyazonosságának megállapítása érdekében a járőrök előállították őt a rendőrkapitányságra, ahol a nő végül bevallotta, hogy a testvére adatait adta meg, mivel körözés van ellene érvényben. Valós énjének ellenőrzésekor a rendőrök megállapították, hogy a 27 éves helybéli lakos ellen a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki körözést, ezért őt a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték. A valótlan adatok bediktálása miatt a körözött személy elszámoltatására a későbbiekben kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában