Bűnügy

2021.03.04. 09:47

Csúnyán megverte a barátnőjét egy hajléktalan férfi Mosonmagyaróváron, hat évre küldenék a rácsok mögé

Hat évre kerülhet rácsok mögé az a 21 éves fiatal hajléktalan férfi, aki különös visszaesőként hónapokon át ököllel verte, rúgta szintén hajléktalan barátnőjét. A Győri Törvényszék ítélete nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be.

Simon Roberta

Fotós: CSAPO BALAZS

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2019-ben ismerkedett meg Mosonmagyaróváron, ahol hajléktalan életmódot folytattak. A fiatalok gyakran töltötték együtt idejüket, de a férfi többször agresszívvé vált és bántalmazta szerelmét. A vádlott 2019 decembere és 2020 áprilisa között legalább ötször bántotta a sértettet: ököllel ütötte a fejét, erősen megrúgta több helyen a testén, a haját tépte, pofozta, de volt, amikor egy betonkerítésbe verte a lány fejét. A sérülések többször 8 napon túl gyógyulóak voltak, tavaly decemberben viszont úgy elbánt a lánnyal, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A 21 éves fiatalember erkölcsi bizonyítványa már most 14 oldalasra rúg, úgy, hogy ez a bűncselekmény még nem is szerepel benne. A vádlott tegnap is rabruhában és bilincsben vonult a törvényszék bírája elé, mert épp hét hónapos börtönbüntetését tölti egy korábbi erőszakos cselekedete miatt. A férfi bevallotta tettét, elismerte, hogy nagyon csúnyán megverte barátnőjét, rémisztő volt számára látni, amit művelt a lány fejével, ezért azonnal segítséget hívott, majd elmenekült. Feltehetően féltékenységből követte el folyamatosan a testi sértéseket, a tanúk szerint amúgy is agresszív természetű férfi.

Fotó: Cs. B.

– Igaz, agyba-főbe vert, de nem kérem a büntetését, viszont látni se akarom többet – fogalmazott a barátnő, akinek szerencsére nem lettek maradandó sérülései. Bár a koponyáján örökre viseli a varratok nyomait. Az ítélettel kapcsolatban dr. Gál Katalin ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője teljes körű fellebbezést nyújtott be.

– Az ügyészség indokoltnak látja a vádlott letartóztatásban tartását, mivel – áprilisban szabadulna a vádlott (a szerk.) – fennáll a szökés, elrejtőzés és az újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye, ezért indítványozom a vádlott letartóztatásban maradását – mondta a tárgyaláson dr. Gál Katalin. Az ügyész azt is kérte, hogy különös visszaesőként feltételesen ne szabadulhasson a fiatal. Az állásponttal mindkét esetben egyetértett az elsőfokú bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában