pénzhamisítás a vád

2021.03.09. 07:40

Megyei főügyészség: hamis euróval bukott le a férfi, de újra próbálkozott – videó

Egy férfi 2018 nyarának végén ötször fizetett hamis bankjegyekkel összesen 290 euró értékben.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a negyedik alkalommal történt fizetés után az áruház alkalmazottja felismerte a 100 eurós bankjegy hamisságát és rendőrt hívott. Ennek ellenére a férfi tíz nap múlva újra hamis bankjeggyel fizetett – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség keddi közleményében.

A jelenleg is – más ügyben – szabadságvesztés büntetését töltő férfi többszörös visszaesőként valósította meg a bűncselekményt. Vele szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – fegyházbüntetés kiszabására, vagyonelkobzásra, és annak megállapítására tett indítványt, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A nyomozást a vádlottal szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság hoz az ügyben – derült ki a főügyészség tájékoztatójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában