5 év is lehet a büntetés

2021.03.10. 07:56

Győri vádirat – Közel 6 milliót csaltak ki hárman egy idős nőtől

A vád szerint a 34 éves férfi, 32 éves felesége és a férfi 30 éves testvére 2018 őszén 5,8 millió forintot csalt ki az akkor 76 éves időstől.

kisalfold.hu

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 32 éves nő 2018 októberében buszon ismerkedett meg a 76 éves hölggyel, akit fel is hívott magához. A sértett itt találkozott a nő 34 éves, mankóval közlekedő férjével, valamint az udvaron egy összetört autót is látott. Az elkövetők az állították, hogy a férfi az előző évben külföldön autóbalesetet szenvedett, és ezért a biztosító több millió fizet majd nekik – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdai közleményében.

Ezután különböző indokok miatt elkezdtek kölcsönkérni a sértettől, azzal, hogy majd a biztosító által fizetett pénzből visszafizetik a kölcsönt.

2018. október és december között a férfi és a nő, valamint a férfi testvére több mint 5 800 000 forintot csalt ki a sértettől ügyvédi költségre, utazási költségre, repülőjegyre, televízióra és számítógépre. Hivatkoztak arra is, hogy a gyermekük orvosi kezelésére kell pénz, de kértek pénzt lakbérre és kávéfőzőgépre is.

Mikor a sértettnek elfogyott a pénze, a terheltek arra is rábeszélték, hogy oldja fel lekötéseit és aranyékszereit tegye zálogba, amit a sértett meg is tett.

Az ügyészség az elkövetőket minősített csalás bűntettével vádolja. Velük szemben öt évig szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság hozza meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában