Bűnügy

2021.02.15. 12:15

Bíróság elé állítanák a Sopronkőhidán elcsípett 25 éves embercsempészt

Az autóban a grúz sofőrön kívül további tizenkettő, magát szír, illetve palesztin állampolgárnak valló személy utazott.

Forrás: police.hu

Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. január 29-én 12 óra 40 perckor Sopronkőhidán, a Pesti Barnabás utcában igazoltattak egy lengyel honosságú személygépkocsit, amit egy 25 éves grúz férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további tizenkettő, magát szír, illetve palesztin állampolgárnak valló személy utazott. A külföldi utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, majd a Soproni Rendőrkapitányságra előállították őket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a grúz sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indított, és a nyomozók a férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. A tizenkét illegális migránst – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A megyei rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában