Erős tranzitforgalom és balesetek

2020.12.19. 08:30

Hatalmas a torlódás az M1-es autópályán – Három baleset is volt szombaton

Rendkívül erős, a nyugatról keletre hazautazó külföldi, vendégmunkások forgalma. Balesetek is akadályozzák a haladást.

kisalfold.hu

Két személyautó karambolozott az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 123-as kilométernél, Győr térségében. Az esethez műszaki mentés céljából a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte a katasztrófavédelem 16:54 órakor.

Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

 

Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Korábban írtuk:

Jelentős mértékű járműmozgásra, szakaszos torlódásokra kell számítani, az M1-es autópálya, Hegyeshalom határátkelőtől, Budapestig és onnan tovább az M0-s autóút- M5-ös autópálya- M43-as autópálya Csanádpalota határátkelő útvonalon. A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán a Csanádpalota határátlépő előtt az erős tranzit forgalom miatt 1-2 km-es a személygépkocsi és a kamionsor – közölte az útinform.

Miután, Hegyeshalomnál, az M1-es autópálya határátkelő előtt, Ausztria felől több, mint 10 km-es a várakozó kocsisor, és több óra is lehet a Magyarországra belépni szándékozók várakozási ideje, ezért annak aki teheti választható más, alternatív határátkelőpont is. Például a Jánossomorja vagy a Sopron átkelők.

Balesetek is nehezítik a forgalmat

Az M1-es autópályán, Budapest felé két furgon és egy személyautó ütközött össze. Mosonmagyaróvár térségében a 162-es km-nél a belső sávot zárták le. A torlódás közel 7 km-es, ezért aki teheti térjen le Hegyeshalom felé az 1-es főútra.

Ugyancsak az M1-esen és szintén a főváros felé Szárliget és Bicske között a 42-es km-nél személyautó hajtott árokba. Mellettük mind a két forgalmi sáv használható, mégis 2-3 km-es torlódáson kell átjutni az arra közlekedőknek.

Korábban írtuk:

Az útinform legfrissebb információi szerint, az M1-es autópályán, Hegyeshalom és Budapest között telítettek a sávok, a főváros felé az erős forgalomban szakaszos torlódások alakulnak ki. Jelenleg a Mosonmagyaróvár és a Győrt elkerülő szakasz, valamint a Tatabánya és Bicske közötti szakaszon kell jelentősebb lassulásra készülni.

Korábban írtuk:

Ráfutásos balesetet szenvedett egy kamion és egy gépkocsi szombat reggel az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 152-es kilométernél. Mosonmagyaróvár és Lébény között, a Hanság pihenő előtt egy személyautó belehajtott egy kamionba.

A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították az autót és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a sztráda Budapest felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták – közölte a katasztrófavédelem.

Az útinform információi szerint, a forgalom egy sávon halad. A torlódás hatalmas, már az M15-ös csatlakozástól araszolgatásra kell készülni. Aki teheti, már Hegyeshalomnál térjen le a pályáról, de a kerülőutakon is zsúfoltságra kell számítani. Jóval távolabb, Budapest felé közelítve a 39-es, Bicske csomóponttól kell lassabb haladásra, szakaszos torlódásokra számítani.

Hegyeshalomnál 10 kilométeres a kocsisor

Rendkívül erős a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom. Az osztrák-magyar határon, Hegyeshalomnál, az M1-es autópálya határátkelő előtt több, mint 10 km-es a várakozó kocsisor, több óra is lehet a Magyarországra belépni szándékozók várakozási ideje.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom és Budapest között telítettek a sávok, a főváros felé az erős forgalomban szakaszos torlódások alakulnak ki. Jelenleg a Győrt elkerülő szakaszon, a 130-as és a 120-as km között kell jelentősebb lassulásra készülni.

Szerbia felé is nagy a torlódás

A szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a járványügyi szabályok változása miatt várakozás alakult ki több határátkelőhelyen Szerbia irányába szombat délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán a személyautóval utazóknak négy, az autóbusszal érkezőknek egy órát kell várakozniuk. A teherforgalomban a kilépőoldalon négy-, a belépőn egyórás a sor.

Az ásotthalmi átkelőnél egy, a tompainál két óra várakozásra számíthatnak a személyautóval utazók, az utóbbinál az autóbuszoknak kétórás a sor. Tompánál a teherforgalomban Szerbia felé egy, a belépőoldalon két óra a várakozás.

Vasárnaptól a Szerbiába belépni kívánó külföldi állampolgároknak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk a határon, a szerb állampolgárok viszont akár teszt nélkül is hazatérhetnek, ám akkor tíznapos karantén vár rájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában