Kattant a bilincs

2020.12.09. 09:28

Nem lehet büntetlenül törni-zúzni – a rendőrök elkapták a pannonhalmi vandálokat

Tanulságos ügy kerekedett a történelmi Gesztenyés horog szétveréséből Pannonhalmán. Akik „örömüket” lelték a pusztításban, mások munkájának szétverésében, most felelniük kell tettükért.

Szeghalmi Balázs

Értelmetlen pusztítás

Portálunk november végén adott hírt róla, hogy vandálok pusztítottak Pannonhalma legrégebbi útján. A barbárok megrongálták a történelmi ösvényen az utcabútorokat, széttörték, rúgták a világító testeket. Körülbelül egymillió forintos kárt okoztak. Az értelmetlen pusztítás után Pannonhalma polgármestere, Vas Gábor saját zsebéből 50 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Rendőrkézen az elkövetők

„A Gesztenyés horog rongálása kapcsán rengeteg jelzés érkezett hozzám, mely hozzájárult az ügy gyors felderítéséhez” – kezdte portálunknak a kisváros polgármestere.

„A rendőrségi hivatalos nyomozás ugyan egyelőre nem zárult le, de azt elmondhatom: a feltételezett elkövetők rendőrkézen vannak, s remélhetőleg megkapják méltó büntetésüket is” – közölte Vas Gábor. Személyiségi jogok miatt a vandálok nevét nem lehet felfedni – egyébként megérdemelnék –, azt azonban megtudtuk: pannonhalmi lakosok tomboltak a Gesztenyés horogban.

A kisváros önkormányzata évek óta dolgozott az út rehabilitációján, amely TOP-forrásból meg is valósult idén. Ezt sikerült tönkre tenniük a barbároknak. Fotó: Vas Gábor Facebook oldala

Erősítik a Szent Márton polgárőrséget

„Mivel a nyomravezetői díjra nem volt szükség, a 50 ezer forinttal a pannonhalmi polgárőrséget támogatom. Az eset után elkezdtük erősíteni a Szent Márton Polgárőrséget. Jó hír, hogy közel tíz új tag vállalta a polgárőrsi szolgálatot településünkön az utóbbi hetekben” – mondta Vas Gábor, majd hozzátette: már dolgoznak a történelmi ösvény rendbetételén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában