Bűnügy

2020.10.01. 09:43

Másfél millió forint értékű halat fogtak az orvhalászok egy Holt Duna-ágban

A bűntény még tavaly decemberben történt, a két férfit a halőrök buktatták le.

Forrás: Ügyészség

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves és egy 40 éves férfi ellen, akik 2019 decemberében tiltott eszközökkel másfél millió forint értékű halat fogtak

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2019 decemberében éjszaka egy Holt Duna-ágban elektromos halászgéppel és három darab nyakzó hálóval két óra alatt 62 db, összesen 124 kg össztömegű halat fogtak ki.

A halőrök a partról figyelték a két férfi tevékenységét, majd kikötés közben feltartóztatták őket, és értesítették a rendőrséget. A halőrök közbelépése miatt a vádlottak a kifogott halakat nem tudták elszállítani. Az alkalmazott módszer miatt a kifogott halakat sem a vízbe visszaengedni, sem értékesíteni nem lehetett, így a vádlottak másfél millió forint kárt okoztak a sértett egyesületnek.

Az ügyészség az elkövetőket társtettesként elkövetett orvhalászattal és lopás kísérletével vádolja, mely bűncselekmények büntetési tétele – a halmazati szabályokra tekintettel – négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában