Kékfény

2020.10.16. 10:13

Fakanállal ütlegelve torolta meg a sérelmeket az erőszakos férfi Ácson

Ujjtöréssel zárult a balhé.

kisalfold.hu

A súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az őt ért sérelmet fakanállal ütlegelve kérte számon azon a férfin, akinek így ujjtörést okozott.

A vádirat szerint a férfi 2019. augusztus 4-én 16 óra körül három testvérével, és édesapjával azért ment a sértett ácsi lakásához, hogy tőle számon kérje azt, hogy aznap délután a háza előtt őt miért bántalmazta. A férfi a gépkocsiból kiszállt és nagy lendülettel bement a ház nyitott kapujú udvarára.

A férfi azonnal rátámadt az udvaron felé közeledő sértettre, többször ököllel ütött felé, aki megpróbált hátrálva kitérni, de legalább egy ütés a sértett arcát eltalálta, melytől nekiesett egy asztalnak.

Ezután a vádlott az utcán parkoló gépkocsiból magához vett egy közel 1 méteres fakanalat, azzal az udvaron ismét a sértettre támadt. A férfi a sértettet többször megütötte a fakanállal, egy ütés a sértett bal kezének kisujját érte, mely eltörött.

A Komáromi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a többszörös visszaeső férfival szemben, aki korábban telefonbeszélgetést torolt meg ökölütéssel. A vádirat szerint a férfit a bíróság 2016-ban gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmény miatt, mint visszaesőt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2018-ban szabadult.

„Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványit, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a Komáromi Járásbíróság 10 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje” – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komáromi Járási Ügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában