lopás, rablás

2020.09.08. 07:57

Rendőri intézkedésnek álcázva rabolt ki három férfi egy győri párt

A vádlottak a vádirat szerint korábban betörtek egy garázsába is, ahonnan 4 millió 519 ezer forint értékben hoztak el értékeket.

kisalfold.hu

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a három férfi közül az egyik azzal kopogtatott be az ismerőséhez, hogy cigarettát kér tőle. Mikor a sértett a lakásban elment a cigarettáért és visszament az ajtóhoz, a második férfi fegyvernek tűnő tárgyat fogott rá és azt kiáltotta, hogy „Rendőrség, le a földre!”, majd hátrálásra kényszerítette őt. Ezt követően a harmadik férfi is belépett a lakásba, és a felszólításra a fal felé forduló sértettet szemmel tartotta, míg a fegyveres társa a lakásban kutatott – olvasható az ügyészség keddi közleményében.

A rablás ideje alatt a fegyveres és a sértettet szemmel tartó férfi „kollégának” szólították egymást és közölték a sértettel, hogy „füves cigarettát” keresnek. A cigarettáért bekopogtató társuk pedig bilincselést színlelve hátratette a kezeit.

A vádlottak 400 ezer forint értékben órákat, karkötőket és készpénzt hoztak el a sértettől és barátnőjétől. A sértettet levetkőztetve, letérdeltetve a támadók távoztak a helyszínről.

Az ügyészség közleményéből kiderül, a vádlottak a vádirat szerint kilenc nappal korábban betörtek egy családi ház garázsába is, ahonnan 4 millió 519 ezer forint értékben hoztak el értékeket, köztük 40 darab felnit. Emellett egy hónappal korábban az egyik vádlott betört egy másik családi házba is, ahonnan 483 ezer forint értékben hozott el értékeket, sarokkádat, garázsajtót és más tárgyakat.

Az ügyészség az elkövetőket minősített rablással és minősített lopással, illetőleg egyiküket minősített lopásokkal vádolja. Velük szemben halmazati büntetésként tizenöt év szabadságvesztés is kiszabható – áll az ügyészség közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában