Vádat emelt a győri ügyészség

2020.06.02. 08:44

Elképesztő: a börtönből telefonálgatott egy rab, több mint 2 millió forintot csalt ki a hívottaktól

A Győri Járási Ügyészség negyvenöt rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádol egy férfit, aki szabadságvesztésének ideje alatt – telefonhívások útján – negyvenöt sértett adatait szerezte meg. A bankkártya adatokkal különféle mobiltelefonok hívószámainak egyenlege lett feltöltve összesen 1.860.500 forint értékben. továbbá internetes vásárlásokra került sor 299.900 forint értékben.

kisalfold.hu

Kiskunhalas, 20200424 Mobil járványkórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén. Dr. Frei Norbert orvos vezeti a kiskunhalasi járványkórház intenzív osztályát Hatlaczki Balázs / HB Bors

Fotó: Illusztráció

A férfi a cselekményeket 2017 áprilisa és júliusa között valósította meg, mialatt büntetés-végrehajtási intézetben volt. Itt, elveszettként nyilvántartott intézeti mobiltelefonokkal és tisztázatlan körülmények között birtokába jutott SIM kártyákkal hívta fel az ország különböző pontjain élő sértetteket. A vádlott a hívások alkalmával a nyugdíjfolyósító intézet és az adóhatóság munkatársának adta ki magát és nyugdíjkifizetés, illetőleg adóvisszatérítés ürügyén kérte el a bankkártya adatokat.

A megszerzett bankkártya adatokkal – ismeretlen személyek által – összesen 1.860.500 forint értékben történtek egyenleg feltöltések, 126.500 forint értékben további feltöltési kísérletek és 299.900 forint értékben internetes vásárlások. Az egyenlegfeltöltések egy része a vádlott hozzátartozóihoz köthető hívószámokra nézve valósult meg.

A férfi a cselekményeit többszörös és különös visszaesőként valósította meg, így cselekményeiért több mint hat év szabadságvesztés is kiszabható vele szemben – tájékoztatott dr. Takács Péter főügyész közleményben kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában