Bűnügy

2020.05.18. 16:47

Letartóztatták a 15 éves fiút, aki késsel akart kifosztani egy fiatalt Győrben

A támadás pénteken történt, egy hangszórót akartak elvenni a fiútól.

kisalfold.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, megalapozott gyanú szerint a tizenöt éves elkövető és tizennégy éves társa egy győri buszmegállóban figyelt fel a szintén fiatalkorú sértettre, akinél egy olyan 60.000 forint értékű JBL hangszóró volt, erre figyeltek fel.

A fiút ezért követni kezdték, vele egy helyi járatú buszon utaztak, majd a leszállása után is követték. Amikor utolérték az idősebb elkövető a hangszórót követelve közölte vele, hogy ha a hangszórót nem adja át, akkor megveri, megszúrja őt. Hogy a fenyegetést nyomatékosítsa elővett egy bicskát, azt kinyitotta és marokra fogta.

A sértett megijedt, elfutott. Mikor az idősebb fiú utolérte többször ököllel megütötte, nyakát a könyökhajlatába fogta. A bántalmazással akkor hagyott fel, mikor a telefonja kiesett a zsebéből és lehajolt azt felvenni.

A sértett újra futni kezdett, az elkövető ismét utolérte őt és kirúgta a kezéből a hangszórót. A további tettlegességet egy oda lépő felnőtt férfi akadályozta meg. Ekkor a bántalmazó elkövető a sértett zsebéből kiesett 6.500 forint értékű fülhallgatót zsebre téve társával együtt elhagyta a helyszínt.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2020. június 18. napjáig felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte a támadó letartóztatását.

A bíróság az ügyészség indítványa és az ügy jellege alapján is indokoltnak látta a gyanúsított letartóztatását. Egyrészt az eljárás nehezítésének megakadályozása érdekében, másrészt azért, mert a támadó vallomása alapján felmerült, hogy nem most rabolt először. Így a bűnismétlés veszélye is fennáll. Arra is fény derült, hogy a fiatalkorú elkövető ideje jelentős részét az utcán, csavargással tölti, iskoláját nem látogatja, a jelenlegi online oktatásban nem vesz részt, amiből arra lehet következtetni, hogy akár kedvtelésből is elkövetne további vagyon elleni bűncselekményeket.

A bíróság a gyanúsított letartóztatási helyeként az EMMI Budapesti Javítóintézetét jelölte ki.

A döntés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában