Baleset

2020.03.20. 12:43

Ittasan motoroztak, egy hídnak ütközve felborultak Rétalapnál

A segédmotoros vezetője és utasa is megsérült.

kisalfold.hu

Fotó: rendőrség

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Rétalap külterületén, az ölbőpusztai mellékúton csütörtök este. Egy 25 éves rétalapi férfi közlekedett segédmotoros kerékpárral a Bartók Béla út felől, Ölbőpuszta irányába. Haladása során nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, elvesztette az irányítást a kétkerekű felett és egy híd korlátjának ütközve felborult. A motoros és utasa megsérült, őket a mentők kórházba vitték - írja a rendőrség a honlapján pénteken.

Fotó: rendőrség

A rendőrök, a segédmotoros kerékpárt vezető férfivel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért tőle egészségügyi ellátása során további mintavételre intézkedtek.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában