Autós üldözés

2020.01.15. 12:01

Megpróbált elhajtani, majd elfutni a rendőrök elől a sofőr, aki hat szír férfit akart Ausztriába csempészni – fotók

A menekülő autót Győr előtt sikerült megállítani, az ukrán sofőr és egy utasa azonban kiugrott a járműből és elfutottak. Rövid időn belül elfogták őket.

kisalfold.hu

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján akartak ellenőrizni a mosonmagyaróvári járőrök az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Lébény térségében egy BMW típusú gépkocsit kedden késő este. Az autó vezetője a rendőri megállító jelzések ellenére továbbhajtott, majd a hegyeshalmi határátlépési pont előtt letért az autópályáról – írja honlapján a rendőrség szerdán.

Hat szír férfit akart Ausztriába csempészni az ukrán sofőr. Fotó: police.hu

Ezután Hegyeshalmon keresztül közlekedve, az M15-ös autóúton visszafordult az autópálya Budapest felé vezető irányába, majd a rendőri jelzéseket továbbra is figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel megpróbált elhajtani. A járőrök követték a gépkocsit, ami Győr előtt, az M85-ös autóút felé menekült, azonban az itt létesített rendőrségi ellenőrző-áteresztő pontnál sikerült megállítani a járművet. A megállást követően a sofőr és a mellette utazó férfi kiugrott a gépjárműből, majd futva akart elmenekülni az intézkedés elől, azonban rövid időn belül mindkettőjüket elfogták. A 37 éves ukrán járművezető, valamint a kocsiban tartózkodó hat szír férfi igazoltatásakor kiderült, hogy egyikük sem tudja igazolnia a magyarországi jogszerű tartózkodását, ezért mindegyiküket előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Fotó: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 37 éves ukrán járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az eljárás során az is kiderült, hogy az ukrán férfi ellen Csehország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában