Letartóztatás

2019.12.07. 14:04

Elrendelték a letartóztatást – Börtönbe kerül a jedlikes késelő, Fotók

Munkatársunktól

2019.12.07. Diák késelte meg a tanárt egy gyõri középiskolában, A Gyõri Járásbíróságon az elsõfokú határozatot álapították meg, Fotó: Csapó Balázs

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a diáknak a letartóztatását, aki a napokban a győri Jedlik Ányos szakközépiskolában késsel támadt a tanárára.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

 

A bíróság azzal indokolta a határozatát, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A bíróság megállapította továbbá, hogy a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül az eljárás nehezítésének veszélye is fennáll, különös tekintettel a tanúk befolyásolásának lehetőségére.

A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását egyéni elhelyezés keretében foganatosítják, ami azt jelenti, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, felnőttektől elzárva tartják fogva.

A döntés végleges – közölte a Győri Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában