rendőrségi hírek

2019.12.09. 07:23

518 autós fújt szondát vasárnap Győr-Moson-Sopron megyében

Az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel, továbbá hét anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök.

kisalfold.hu

Az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel, továbbá hét anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén – közölte a rendőrség hétfőn.

A szolgálatot ellátó állomány összesen öt személyt fogott el, ebből egy embert a hatóságok köröztek.

A mosonmagyaróvári rendőrök igazoltattak december 8-án 12 óra 30 perckor Mosonmagyaróváron egy bevásárlóközpontban egy 50 éves férfit. A helyi lakos adatainak ellenőrzése során derült ki, hogy őt a Győri Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi, ezért a járőrök elfogták, és az illetékes rendőrkapitányságra előállították, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Az egyenruhások 518 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, ebből öt esetben jelzett alkoholfogyasztást a járművezetőknél az alkoholteszter.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

- Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.

- Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.

- Már egy pohár alkohol elfogyasztása is számít.

- Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában